Kulturvernpris til Stiftelsen Espeland fangeleir

Gratulerer til Stiftelsen Espeland Fangeleir med årets Kulturvernpris fra Bergen Kommune.

Den 75 år gamle fangeleiren i Arna brukes i dag som krigsmuseum og formidler aktivt kunnskap om andre verdenskrig. Leiren er den eneste bevarte fangeleiren etter nazistene i Norge, og en av de best bevarte i Europa. Etter krigen ble fangeleiren brukt som soningsted for landssvikere. Espeland Fangeleir ble fredet i 2014.

“Espeland fangeleir er en viktig påminnelse på hvor sårbart det liberale demokratiet vårt egentlig er. Vi behøver dessverre ikke reise langt for å finne eksempler på at ekstreme holdninger igjen er på fremmarsj i Europa. De dyktige folkene bak Espeland fangeleir fortjener ros for det arbeidet de gjør for at vi ikke skal glemme”, sier kulturbyråd Julie Andersland.

“For sin iherdige innsats både med å ta vare på de historiske bygningene, utvikle utstillinger og opplæringsprosjekter, samt arbeidet for å videreutvikle stedet til et kompetansesenter for menneskerettigheter og fredsarbeid, ønsker Bergen kommune å tildele kulturvernprisen 2019 til Stiftelsen Espeland fangeleir”. Stiftelsesforeningen gratulerer!

Besøk Stiftelsen Espeland fangeleir på nettsiden deres www.espeland-fangeleir.no/

DSC_6770.jpeg
Source: https://www.ba.no/nyheter/arna/kulturvern/...