Gjensidigestiftelsen - Intervju med administrerende direktør Unn Dehlen

Unn Dehlen har ledet Gjensidigestiftelsen siden opprettelsen i 2007. I løpet av dette året går hun av. I den forbindelse har Stiftelsesforeningen vært å tatt en prat med Unn og og hørt hvilke tanker hun har etter 14 år i stillingen som administrerende direktør.

Gjensidigestiftelsen ble etablert i 2007 som en allmenn stiftelse. I forbindelse med børsnoteringen av Gjensidige Forsikring i 2010 ble stiftelsen omdannet til en finansstiftelse og fikk med dette flere oppgaver. 

Gjensidigestiftelsen er Norges største finansstiftelse og har to hovedoppgaver. Den ene er å dele ut støtte til samfunnsnyttige formål, og den andre er å være største eier i Gjensidige Forsikring ASA. 

 Stiftelsens styrende organer, som styre og generalforsamling, består av representanter som velges av og fra kundemassen i Gjensidige. 

Det årlige overskuddet fra Gjensidige forsikring videreformidles tilbake til skadeforsikringskundene i forsikringsselskapet som kundeutbytte, mens stiftelsens årlige filantropiske bidrag finansieres av avkastningen av de øvrige verdiene stiftelsen forvalter, ca. 20 mrd. 

Administrerende direktør Gjensidigestiftelsen Unn Dehlen og daglig leder Stiftelsesforeningen Bjørn O. Øiulfstad

Administrerende direktør Gjensidigestiftelsen Unn Dehlen og daglig leder Stiftelsesforeningen Bjørn O. Øiulfstad

Vedtektene § 2 Formål og virksomhet

(1) Stiftelsen er en finansstiftelse og skal utføre de oppgaver lovgivningen og vedtektene til enhver tid pålegger stiftelsen.

(2) Stiftelsen skal, som største aksjeeier i Gjensidige Forsikring ASA (heretter Gjensidige), utøve et langsiktig eierskap og videreføre kunderepresentasjonen i selskapet.

Eierskapet skal minst utgjøre 50,1 prosent av utstedte aksjer i Gjensidige.

(3) Stiftelsen skal gjennom gavetildelinger fremme trygghet, helse og andre allmennyttige formål i samsvar med stiftelsens grunnverdier, som er «Forebyggende – Utviklende – Aktivitetsskapende – Samfunnsbyggende».

(4) Stiftelsen skal videreformidle ordinært utbytte som mottas som eier av aksjer i Gjensidige til skadeforsikringsselskapets kunder.

(5) Stiftelsen skal søke å oppnå markedsmessig avkastning på sin egenkapital.

Se hele intervjuet med Unn Dehlen her: