Rapport fra McKinsey & Company: Europeiske filantropiske stiftelser bør tenke nytt som en følge av koronapandemien

I en rapport fra McKinsey & Company, fra juni 2020, fremgår det at europeiske filantropiske stiftelser bør tenke nytt som en følge av koronapandemien.

McKinsey hevder at vi står overfor en irreversibel humanitær og økonomisk krise som vil forandre vår verden permanent. Koronapandemien har forstørret eksisterende problemer og ulikheter i våre samfunn.

Selv om europeiske regjeringer har fått på plass omfattende ordninger for å avhjelpe konsekvensene av pandemien - på folkehelsen og økonomien, er omfanget ifølge McKinsey at problemene er så store at også andre aktører, som stiftelser, må bidra med praktiske og økonomiske ressurser.

I rapporten nevnes det flere sosiale problemområder (hjemløse, manglende undervisning av barn og unge, sårbare grupper, arbeidsløshet, mental helse, klima, miljø og matsikkerhet), og eksempler på initiativ fra europeiske stiftelser til å avhjelpe problemene.

Ifølge McKinsey er det på tide at europeiske stiftelser vurderer porteføljene sine på nytt, og tar nye initiativer. Raske og dristige initiativer kan snu denne krisen til en mulighet hevder McKinsey.


Les hele rapporten her: https://www.mckinsey.com/industries/public-and-social-sector/our-insights/reimagining-european-philanthropy

Foto hentet fra: https://www.mckinsey.com/industries/public-and-social-sector/our-insights/reimagining-european-philanthropy

Foto hentet fra: https://www.mckinsey.com/industries/public-and-social-sector/our-insights/reimagining-european-philanthropy