Kulturdepartementet utvider krisepakkene og kompensasjonsordningene

Kulturdepartementet har utvidet krisepakkene og kompensasjonsordningene som følge av koronapandemien. 

Lotteritilsynet og Kulturrådet administrer ordningene.

Lotteritilsynet

Krisepakke for frivilligheten 

Formålet med ordningen for frivillige lag og organisasjoner er å kompensere frivillige organisasjoner som har betydelig inntektsbortfall, som følge av pålegg eller råd gitt av staten i samband med COVID-19-utbrudet. 

Det kan søkes om støtte for:  

  • Tapte inntekter fra arrangement som skulle være arrangerte i perioden (for eksempel tapte billettinntekter, parkeringsinntekter, inntekter fra loppemarked eller kioskinntekter).

  • Tapte billettinntekter fra annen spesifisert aktivitet i perioden (for eksempel museum, akvarium, kinoer eller idrettsanlegg).

  • Tapte utleieinntekter i perioden (utleie av bygninger, anlegg, hytter, fartøy og andre rom og lokale).

  • Tapte inntekter som følge av at organisasjonen har mistet oppdrag i tilknytning til et arrangement eller annen spesifisert aktivitet i perioden.

Kulturrådet

Kompensasjonsordning for arrangører og underleverandører i kultursektoren

Formålet med denne ordningen er å kompensere tap og merutgifter i forbindelse med utsettelse, hel eller delvis stenging eller avlysning av arrangementer i kultursektoren som følge av pålegg gitt av statlige myndigheter i forbindelse med COVID-19-utbruddet.

  • Arrangører og underleverandører til kulturarrangementer som er utsatt, helt eller delvis stengt eller avlyst som følge av pålegg gitt av statlige myndigheter i forbindelse med COVID-19-utbruddet, kan få kompensasjon. Det gis ulik kompensasjon og stilles ulike vilkår for arrangører og underleverandører.

  • Med arrangør menes virksomheten som har hovedansvaret for gjennomføring av arrangementet, for eksempel konsertarrangører, musikkfestivaler, dansefestivaler, museer, gallerier, teatre, stand up, kinoer, sirkus, litteraturhus og andre litteraturformidlere. I utgangspunktet skal mer enn 50 prosent av omsetningen relatere seg til kulturaktiviteter.

  • Med underleverandør menes aktører innenfor lys, lyd, bilde og rigg, artister, management, booking og filmdistributører som leverer tjenester eller innhold til et kulturarrangement, og aktører som leier ut lokaler der det skal gjennomføres et kulturarrangement, som for eksempel litteratur-, konsert- og kulturhus.  

  • Eksempler på aktører som ikke omfattes av ordningen er filmprodusenter, rettighetshavere, aktører innenfor vakthold/sikkerhet, catering og teknologi- og billettsystemleverandører. 

Foto hentet fra https://lottstift.no/nb/

Foto hentet fra https://lottstift.no/nb/